Медиите за нас

Публикация от 21.10.2015 г.- 05.11.2015г. брой 377

dr radoslava pavlova 3Изключително сериозен интерес през последните 5 години към здравословното и диетично хранене у нас отчете специалиста по храни, хранене и диететика д-р Радослава Павлова от Консултативeн център МЕТА ПЕРФЕКТ. Говорим, разбира се, не за ежедневните интернет оферти за топене на мазнини, а за диетотерапия, т.е. за превенция или лечение на съществуващи вече заболявания, в т.ч. и онкологични. И за да стане още по-ясно защо диетите трябва да се назначават от специалист, описваме пътя на един пациент в МЕТА ПЕРФЕКТ. Консултациите са от трима специалисти: лекар със специалности хигиена, технология и контрол на хранителни продукти, и храни, хранене и диететика; лекар със специалности вътрешпни болести и обща медицина и професор по безопасност на храните, коментира д-р Павлова.

Публикувана в "Здравна поща" на 05 Март 2014

Съветва д-р Радослава ПАВЛОВА, диетолог, управител на Консултативен център "Мета Перфект"

dr-pavlova2Постите могат да бъдат идеално време за пречистване и дезинтоксикация. Мнозина се оплакват, че по време на пости заради засиления прием на въглехидратни храни - хляб, тестени изделия, сладкиши, с които преодоляват усещането за глад и си набавят енергия за работа, напълняват с 4-6 килограма. Всъщност с една равномерно балансирана диета може да се постигне както пречистване на тялото и духа, така и отслабване с около 3-4 кг, казва д-р Радослава Павлова. Хранителният режим, който тя препоръчва по време на пости, включва всички групи храни. Освен основните три хранения, е добре да има и две междинни - около 10,30 часа и около 16-16,30 часа.
Въглехидратите е най-добре да се консумират в първата половина на деня, за да заредят организма с енергия. Набавяме ги чрез хляб, царевица, картофи, ориз, овесени ядки...

Публикувана в "Здравна поща" на 13 Август 2013
dr-pavlova

В „Мета перфект” помагат да живеем здравословноКонсултативен център в областта на здравословното и диетичното хранене „Мета перфект” работи успешно вече 3 години в Стара Загора. Негов ръководител е специалистът по храни, хранене и диететика д-р Радослава Павлова. В центъра има двама консултанти - лекар, специалист по вътрешни болести и обща медицина и специалист по безопасност на храните. Пациенти на „Мета перфект” са хора със свръхтегло и затлъстяване и с различни заболявания, които изискват по-специфичен режим на хранене.
Центърът единствен в Стара Загора разполага с японски апарат от последно поколение за сегментен анализ на тялото. Такива в България има само 3.

Публикувана на 13 Август 2013, Вторник, 15:39

Консултативен център в областта на здравословното и диетичното хранене „Мета перфект” работи успешно вече 3 години в Стара Загора. Негов ръководител е специалистът по храни, хранене и диететика д-р Радослава Павлова. В центъра има двама консултанти - лекар, специалист по вътрешни болести и обща медицина и специалист по безопасност на храните. Пациенти на „Мета перфект” са хора със свръхтегло и затлъстяване и с различни заболявания, които изискват по-специфичен режим на хранене.
Центърът единствен в Стара Загора разполага с японски апарат от последно поколение за сегментен анализ на тялото. Такива в България има само 3.

Публикувано на 22 декемви 2012 в 13:04 ч

“Живей здравословно – учи ефективно” е проект, който ще рeализират дамите от Зонта клуб в Стара Загора за повишаване културата на хранене като фактор за намаляване на риска от хронични неинфекциозни заболявания сред учениците в три старозагорски училища. Той ще се реализира с помощта на Обществен дарителски фонд-Стара Загора и с финансовата подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Фондация “Америка за България”.